Uutiset 

Yhteisörahoitus tulee Suomeen. Annina Antinranta hakee kampanjalla tukea soololevylleen.

Yhteisörahoituspalvelut kuten Kickstarter ja Pledgemusic, ovat saamassa suomalaisen vastineen. Mesenaatti.me  on Suomen ensimmäinen yhteisörahoitukseen (crowdfunding) perustuva palvelu, Nonnin jäsen Annina Antinrannan soololevy Passing Human Parade – Provocative Dreams on yksi juuri avautuneista pilottiprojekteista.

Laulaja-lauluntekijä Annina Antinranta tunnetaan parhaiten progebändi Tuvalun solistina sekä 2000-luvun alussa vaikuttaneesta rock-yhtyeestä Myyt. Vuonna 2011 hänet esiteltiin myös Tuukka Hämäläisen haastattelukirjassa: Kirosäkeet – 20 uuden suomirockin sanoittajaa. Nyt Antinranta työstää soololevyä artistinimellä Passing Human Parade. Kymmenen kappaletta sisältävä Provocative Dreams -levy julkaistaan keväällä 2013. Levyn tuotantokuluja varten Antinranta hakee rahoitusta mesenaatti.me -palvelun avulla.

Antinranta on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut albumin materiaalin sekä laulaa ja soittaa levyllä pianot. Levylle on kutsuttu kymmenen muusikkoa, kaikenkaikkiaan projektin ja siihen liittyvien materiaalien parissa työskentelee parikymmentä musiikin ja visuaalisen alan ammattilaista. Albumin musiikkia Antinranta kuvailee melankolian myrskyksi. Kaihomielinen laulu soi tunteikkaissa sävellyksissä pianon, jousisoitinten, haitarin, kitaran ja konerytmien kantamana. Pesäerona Tuvalun aikaiseen sci-fi-vyörytykseen, sanoituksissa palataan nyt peruskysymyksen pariin: Kuka sinä olet, kun elämä jonka olet elänyt, pyyhitään pois?

Passing Human Parade -projekti alkoi syntyä kaksi vuotta sitten ja sen edistymistä on voinut seurata sosiaalisessa mediassa alkumetreiltä asti. Levyn muusikot on koottu pääosin facebookin kautta ja Antinranta pitää luonnollisena jatkumona myös levyn viimeistelyä yhteisössä. “Kaltaiselleni marginaaliartistille mesenaatti.me on ainutlaatuinen tilaisuus hankkia rahoitusta ja sitä kautta toteuttaa projekti valmiiksi suorassa vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa. Täällä voin myös tarjota yleisölleni ainutlaatuisia vastikkeita, he ovat mm tervetulleita kuuntelemaan levyn miksausta ja kertomaan siellä mielipiteensä aiheesta, tai he voivat valita vastikkeeksi esimerkiksi tekstityöpajan kanssani.”

Mesenaatti.me kampanja 2.1.2013 – 6.2.2013 osoitteessa:

http://www.mesenaatti.me/projects/passinghumanparade/

Passing Human Parade:

https://www.facebook.com/passing.human.parade

http://passinghumanparade.blogspot.fi/

passinghumanparade.com

Fb-eventtejä:

https://www.facebook.com/events/138377479651080/

11.1. HIDRIA SPACEFOLK “13th Anniversary” + PASSING HUMAN PARADE @ Tavastia-klubi

Tuvalu:
tuvalu.ws

« takaisin