Uutiset 

Käyttäjäkokemuksen asiantuntija Nonni Creativeen

Anni UusitaloAnni Uusitalo on käytettävyyden diplomi-insinööri, joka on kerryttänyt kokemusta niin käyttäjien tarpeiden selvityksestä, käytettävyystestauksesta, asiantuntija-arvioinnista kuin konseptien ideoinnista ja käyttöliittymäsuunnittelustakin. Anni on myös suunnitellut ja toteuttanut web-sivuja käyttäen HTML5, CSS3 ja JavaScript ohjelmointikieliä. Diplomi-insinöörin tutkintoon sisältyneet elektroniikan ja ohjelmoinnin opinnot antavat myös valmiuksia ymmärtää käyttöliittymien taustalla toimivia järjestelmiä, ja siksi yhteistyö eri asiantuntijoiden kanssa on sujuvaa.

Anni on työskennellyt kansainvälisessä IT-alan yrityksessä käyttökokemussuunnittelijana (User Experience Designer) ja tehnyt tiiviisti yhteistyötä implementointitiimien kanssa suunnitellen toiminnallisia määritelmiä ja käyttöliittymäkuvia. Työkokemusta on kertynyt myös käytettävyystutkimuksen eri vaiheista ihmiskeskeiseen teknologiaan erikoistuneessa tutkimusyksikössä.

On aina parempi mitä aikaisemmin käytettävyys otetaan huomioon tuotekehityksessä. Käytettävyystutkimuksen avulla voidaan selvittää käyttäjien tarpeita ja toiveita sekä etsiä parannuskohteita tuotteen käyttöliittymään. Asiantunteva käyttökokemussuunnittelija tietää käytettävyyden perusperiaatteet ja suunnittelee käyttötarkoitukseen soveltuvia helppokäyttöisiä käyttöliittymiä. Kun käyttökokemussuunnittelu otetaan osaksi tuotekehitystä jo alkuvaiheessa, voidaan säästää rahaa, koska käytettävyysongelmista johtuvat muutostarpeet valmiille tuotteelle ovat kalliita. Hyvä käyttöliittymä on kilpailuetu, joka tuo lisää tyytyväisiä asiakkaita.

Lisätietoja: anni.uusitalo@nonni.fi

« takaisin