Uutiset 

Kursseja ja tutkimusta ääni-improvisaatiosta

Ääni-improvisaatio on taiteenlaji, jota voidaan soveltaa äänikoulutuksessa, tunne- ja kehotyöskentelyssä sekä luovuuden ja ryhmädynamiikan kehittämisessä. Ääni-improvisaatiossa vapaudutaan kielen ja musiikin raameista sekä ”oikein” ja ”väärin” tekemisen rajoituksista. Samalla päästään tutkimaan omaa ääntä ja sen mahdollisuuksia kokemuksellisesti ja laaja-alaisesti. Ääni-improvisaation avulla ääneen ja tunteiden ilmaisemiseen löytyy uusia ulottuvuuksia. Siirtyminen suorittavasta asenteesta kohti tutkivaa ja hyväksyvää asennetta mahdollistaa äänen ja tunteiden saumattoman yhteyden oivaltamisen. Tätä kautta löytyy tie tunnevoimaiseen äänenkäyttöön.

Äänikouluttajamme Anne Tarvaisen järjestämät Improvisaatiota ihmisäänellä -kurssipäivät ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Nyt myös yritykset, yhdistykset ja yksityiset ryhmät voivat tilata kurssin – haluttaessa räätälöitynä omiin tarpeisiin sopivaksi. Katso äänikouluttajamme valmiiden kurssipakettien kuvaukset täältä: www.annetarvainen.fi/tilauskurssit.html

Anne esittelee ääni-improvisaatioon liittyvää uutta tutkimusaihettaan pohjoismaisessa Artistic Research – Strategies for Embodiment -symposiumissa. Esitelmän teemana on Voice Improvisation as a Research Method. Symposium järjestetään Teatterikorkeakoulussa Helsingissä 20.–22. helmikuuta.

Tutkimus on esillä myös Musiikintutkijoiden valtakunnallisessa symposiumissa Jyväskylässä 21.–23. maaliskuuta otsikolla Ihmisääni ja improvisoitu ympäristö.

« takaisin